Subsidies

Voorwaarden voor de Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB)

Check hier de voorwaarden:

Camerabeveiliging
  • De beveiligingsscan is bedoeld voor kleine ondernemingen van maximaal 10 medewerkers (FTE´s), maximaal 5 vestigingen, met ieder maximaal 10 medewerkers (FTE´s)
  • Vraag eerst de subsidie aan en voer daarna pas de scan en eventuele maatregelen uit.
  • Alleen maatregelen die in het beveiligingsrapport zijn aanbevolen, worden vergoed.
  • Voer de scan en de maatregelen binnen 6 maanden na ontvangst van de subsidietoezegging uit. Ben je te laat, dan vervalt de toezegging en kun je niet opnieuw subsidie aanvragen.
  • Declareer alle kosten binnen 6 maanden plus 13 weken na ontvangst van de subsidietoezegging.
  • Bewaar het beveiligingsrapport, de offertes en betaalbewijzen voor een eventuele controle.
  • Als je een scan laat doen en/of maatregelen treft vóórdat de subsidietoezegging (beschikking) binnen is, is dat op eigen risico.
  • Je hebt een DigiD voor bedrijven nodig om de subsidie aan te kunnen vragen. Als je die nog niet hebt, kun je die aanvragen.
  • De regeling loopt tot 30 november 2012. Aanvragen die later binnenkomen, worden afgewezen.


De subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) is met twee jaar verlengd. Hierdoor kunnen kleine ondernemers opnieuw bij de overheid terecht voor financiële ondersteuning bij het uitvoeren van een veiligheidsscan en bij het nemen van de geadviseerde maatregelen om het bedrijf te beveiligen.

Wilt u meer weten over de subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) of de beveiligingsscan, bel dan naar 020 846 17 58! Of kijk op de Senter Novem website.

Voor beide jaren is een budget van ruim 5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De subsidieregeling, die namens het ministerie van Justitie wordt uitgevoerd door AgenstschapNl, is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met elk maximaal tien medewerkers. De overheid financiert 50 procent van de gemaakte kosten, tot een maximum van 1000 euro in totaal.

Onafhankelijke veiligheidsscan

Kleine ondernemers kunnen laten onderzoeken hoe hun bedrijf is beveiligd tegen criminaliteit, zoals diefstal, inbraak en vandalisme. Daarvoor kunnen ze een onafhankelijke veiligheidsscan voor hun bedrijf laten uitvoeren. Na het uitvoeren van de veiligheidsscan beslist de ondernemer welke maatregelen er moeten worden getroffen.